Malzemeler:
3 adet koyun beyni
6 bardak su
1 çorba kaşığı sirke
1 küçük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta büyüklükte domates ya da 1 yeşil salata
15 tane zeytin
1 kahve fincanı limon suyu
3/4 kahve fincanı zeytinyağı(ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Hazırlanması:
Büyükçe Bir kaba suyu, sirkeyi, halka şeklinde kesilmiş soğan ve ince zarları çıkarılmış beyinlerle bir miktar tuzu ilave edip kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika süreyle haşlayınız.Daha Sonra kabı ateşten indirip 30 dakika kadar ılımaya bırakınız. Beyinleri sudan çıkartıp ince şeritler şeklinde uzunlamasına dilimleyiniz. Bu beyin dilimlerini bir tabağın iki tarafına, yarı yerine kadar birbirlerinin üzerlerine oturtulmuş olarak 2 sıra şeklinde yerleştirdikten sonra, aralarına zeytinleri ilave ediniz. Tabağın kenarlarına da kabuklarını soyduğunuz ve ince dilimler şeklinde doğranmış iki orta büyüklükte domates ya da ince kıyılmış yeşil salatayı yerleştirmek şartıyla süsleyiniz.Daha Sonra bir tabakta limon suyu ve zeytinyağını tuzla beraber karıştırarak beyinlerin üstüne gezdiriniz, servis yapabilirsiniz.
1 yorum:
en sevdiğim salatalardan biridir her kurban bayramından sonra:)
Yorum Gönder