Malzemeleri:
100 g. dana jambonu(ya da salam) kalın tek bir dilim halinde
100 gr. füme ya da haşlanmış dil
200 gr. haşlanmış pancar
5-6 yaprak marul
1 kereviz
4 tatlı kaşığı çiğ krema (ya da çiğ süt)
1/10 litre zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
2 tatlı kaşığı ketçap
1 yumurta sarısı
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Marul yapraklarını iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve birkaç bölüm halinde kopararak salata tabağına yerleştiriniz.İşe yaramayan Üst kabuklarını soyup haşlanan pancarları, kabuklarını soyup yıkadığınız kerevizleri ince ince çubuklar biçiminde kıyın. Dana jambonu ve dili de çok ince biçimde kesin.
Çukur ve derince bir kabın içerisine yumurtanın sarısını katıp zeytinyağını damlatarak ekleyerek çırpınız.
Koyulaşınca tuzunu ve ketçabını da ilave edip sos tabağına alın.
Pancar, kereviz, jambon ve dili karıştırıp salata tabağının içindeki marul yapraklarının üzerine yerleştiriniz. Sosu ayrı olarak servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder