Pişirme Süresi: 25 dakika fırında (önceden 180 derece ısıtılmış)
Kullanılacak Malzemeler:
Yağsız kıyma (400 gram),
Soğan (1 adet),
Bayat ekmek içi (4 dilim ufalanmış),
Sivribiber (3 adet),
Maydanoz (yarım demet),
Yumurta (1 adet),
Sarımsak (1 diş),
Margarin (1 yemek kaşığı),
Patates (3 adet üzeri için),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 çay kaşığı),
Köfte baharatı (1 çay kaşığı)
HAZIRLANMASI
Boş ve büyükçe bir tencerenin içerisine 400 gram çok az yağlı kıymayı koyunuz. Üzerine bir çay kaşığı köfte baharı, bir çay kaşığı toz karabiber ve bir tatlı kaşığı tuz ekleyiniz. Bir diş sarımsağı çok ince ve küçük doğrayınız yaptığınız karışıma iyice karıştırarak ekleyiniz.
Daha sonra dört dilim ezilmiş ekmeğin içini yaptığınız karışıma ilave ediniz. Bir tane yumurtayı karışımın üzerine kırın. Bir tane soğanı küçük küçük olacak şekilde doğrayınız. Soğanları da karışımın içerisine ilave ediniz. Üç Tane yıkanmış temizlenmiş sivribiberin kenarlarını kesin ve yine küçük küçük doğrayınız ve karışımın üzerine ekleyiniz.
Üç Tane patatesi soyup ortadan ikiye kesin ve ardından küçük küçük dilimleyin ve bir tarafa ayırınız.Fırın tepsisinin dibini bir yemek kaşığı katı yağla iyice yağlayınız.
Kabın içerisinde hazırladığınız köfte harcını hamur yoğurur gibi yaklaşık üç-dört dakika iyice yoğurunuz. Yoğurduğunuz kıymayı kabın içinden alarak yağladığınız fırın tepsisinin içine kare formunda yayarak yerleştirin. Kıymanızın kenar kalınlığı yaklaşık bir santim kadar incelince üzerine önceden dilimlediğiniz patates dilimlerini aralarında boşluk olmaksızın üst üste gelecek şekilde dizin. Bu şekilde tüm kıymanın üzerini patatesle kaplayın.
Fırın tepsisini daha önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyarak yaklaşık olarak yirmibeş dakika kadar patatesler ve köfte hamuru kızarana kadar pişiriniz.
0 yorum:
Yorum Gönder