Pişirme Süresi: 50 dakika ocakta
Kullanılacak Malzemeler:
Dana kuşbaşı (400 gram)
Margarin (1.5 çorba kaşığı)
Pide (1 adet)
Tuz (1 çay kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Kimyon (1 çay kaşığı)
Kuru soğan (yarım adet)
Maydanoz (1/6 demet)
Su (1,5 bardak, sıcak)
Sosu için: Domates (2 adet)
Tuz (yarım çay kaşığı)
Karabiber (yarım çay kaşığı)
Tereyağı (1 çorba kaşı)
HAZIRLANMASI
Bir tencerenin içine 1.5 çorba kaşığı margarin koyun ve eritin. Eriyen yağın üzerine 400 gram dana kuşbaşını koyun ve yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte karıştırarak, etlerin sulandırmadan kavurunuz. Kavrulan etin üstüne bir buçuk bardak sıcak su ilave ediniz ve bu şekilde kapağını kapatarak ortalama kırk beş dakika düşük ateşte kaynatınız.
Öte yanda sosu hazırlamak için iki tane domatesi ortadan ikiye ayırınız ve rendenin iri tarafıyla rendeleyiniz. Aynı işlemi diğer domatesler için de uygulayınız.
Büyükçe bir tavayı ocağın üzerine koyunuz ve içerisine bir çorba kaşığı tereyağı ilave ederek eritin. Eriyen yağın içine rendelediğiniz domatesleri ilave ediniz. Üzerine yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ilave edin ve bu şekilde 1-2 dakika daha karıştırın. Tavayı ocaktan indirin ve bir kenara koyunuz.
Bir tane pidenin iki tarafını da margarin ile yağlayın. Pideyi boş bir tavanın içerisine koyunuz. Düşük ateşte yaklaşık 3-4 dakika pidenin her iki tarafını da yakmadan kızartınız. Kızarttığınız pideyi tavadan çıkartınız. uzun uzun dilimlere ayırınız ve servis tabağının içerisine alın. Pişmeye yakın olan etin üzerine bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı toz karabiber ilave ediniz ve kapağını iyice kapatınız.
Tabağın içine koyduğunuz pidenin üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirerek dökün. Tamamen suyunu çekmiş olan eti ocaktan alıp pidenin üzerine yayınız. Üzerine bir çay kaşığı kimyon serpiştiriniz. Yarım tane soğanı uzun uzun doğrayınız ve tabaktaki etlerin üzerine tek tek yerleştiriniz.En Son olarak da bir miktar maydanozu ince ince dilimleyip etlerin üzerine serpiştirin ve yemeği servise hazır şekile getiriniz.
0 yorum:
Yorum Gönder